Jak nám funguje intuice

22.04.2012 11:12

Intuice je naše vnitřní vedení. Myšlenka a pocit co máme první , když se rozhodujeme. Noční snění co nám přináši vhledy a nápady, které pak uskutečňujeme. Někdy tyto pocity potlačujeme , neposloucháme vnitřní vedení.

Začtěte se do následujícíh řádků a uvidíte sami, jak krásný dar máme a jak ho používat. Dovolila jsem si citovat z knihy Léčivá síla intuice od Kurta Tupperweina

 

Cvičení -  ponoření do prazákladu bytí:

-Uvědomte si téma , k němuž by jste chtěli dostat intuitivní odpověď. Pustťe si meditační hudbu, pohodlně se posaďte

-seďte tiše -buď uvolněný-buď pozorný-nech všechno tak, jak to je, nevztahuj se k žádným myšlenkám!

-Až si uvědomíte své téma, úplně ho vypusťte a zůstaňte jednoduše v klidu. I když se během cvičení vynoří zajímavé myšlenky, zůstaňte v meditaci, tak jak cítíte že potřebujete.Pak se vraťte zpátky

-Uvažujte o tom co jste prožili. Zaměřte se zvlášť na to , zda jste vnímali nějaký kreativní impulz nebo ve vás vystal nějaký spontální intuitivní zážitek.

Meditací se odpojíte od kolotoče myšlenkových návyků. Více se ponoříte do sebe, budete stále přijímat nové impulzy, které nepocházejí z vašich myšlenek, ale z jiné roviny. Navyknete si počkat , až se vaše intuice projeví.

Jak rozumět poselství nemoci?

Naší základní myšlenkou je , umět naslouchat tělu a rozeznat duševně -duchovní příčiny nejrůznějších onemocnění a umět najít pomoc, jak je řešit.Tím překračujeme dosud všeobecně přijímaný názor, že nemoc způsobují a o nemoci rozhodují pouze vnější vlivy, tedy viry, bakterie a podobné příčiny. Uznáváme i možnost, že své zdraví můžeme podpořit vlastním vnitřním postojem, s nímž jsme v souladu. Zároveň jde i o kooperaci na všech rovinách a vědomou spolupráci klasické školní a alternativní medicíny.

Příklad: Pokud někdo utrpěl úraz rozstříštění kostí, udělá dobře , když se odevzdá do rukou chirurga. Pokud přitom ještě navíc najde příležitost poznat, jaký je duševně -duchovní podnět se k němu tento symtom dostává. Například , že jednotlivé rozstříštěné části jeho duše se v něm znovu mohou spojit do jednoho celku, přiznivě to ovlivní jeho léčení.Nemoc vždy obsahuje informaci o chybném postoji na duševně -duchovní rovině, která se sestává z mnoha různých částí:

-Místo -onemocnění ( každý orgán , každá část těla odpovídá určitému zvláštnímu tématu, které je zapotřebí zpracovat; odkazují na to i lidová úsloví, když říkají : "Leží mi to v žaludku", "Nemohu to strávit", "Už to nemohu poslouchat", Nemohu ho ani cítit" atd.).

-Způsob - onemocnění ( pálivý pocit, bolest v jednom místě , velkoplošná bolest, zlomenina , otok, vřed, paraziti atd.; i tady máme odpovídající lidová úsloví : " To mě rozežírá", "Jsem zlomený v kříži", "Jsem z toho zaseklý", "Mám z toho strach" atd.).

-Okamžik (doba) -vzniku nemoci ( když zohledníme časovou souvislost, tedy rozeznávám, jaké další události se děly ve stejném čase, kdy začala nemoc, dozvím se více o příčině a léčení nemoci).

Příklad : U jedné provdané klientky spadá doba vzniku rakoviny jater do okamžiku vynuceného rozchodu s jejím , dosud tajným, milencem.

 

 

 

 

—————

Zpět